Gode bruktbilkjøp

Det finnes mange gode bruktbilkjøp der ute. Det er bare å ta en kjapp titt noen av de største nettsidene for bruktbilkjøp i Norge. Ser man på antall bruktbiler som er ledig per dag dato på noen nettsider:

Mange av disse bruktbilene kan være registrert på flere av sidene men sikkert er at det finnes noe for alle og en hver. Men hva er det man bør se etter når man skal skaffe seg en bruktbil? Det kan være greit å finne ut av før man skriver en kontrakt.

Det er mange bruktbilkjøp som kan se for gode ut til at det er sant, og i mange tilfeller er det slik. Derfor bør man sjekke disse tingene før man bestemmer seg.

Heftelser

Det er ikke en vane men av og til er noen så desperate at de selger bilen sin med heftelser, altså at det står igjen lån på bilen. Dette er selvfølgelig ikke lov å gjøre, men har man først skrevet under papirene, kan det bli vanskelig å gjøre om på. Man sjekker heftelser på kjøretøy på Brønnøysundregistrene. Her får man oversikt over alle registrerte kjøretøy i Norge.

Årsavgiften

Står det at årsavgiften er betalt så skal den være det. Litt avhengig av når på året man kjøper bruktbil, kan man komme unna med å kun betale halvparten i verste fall. Men er ikke årsavgiften betalt og man overtar bilen etter 21.mars, så er det den nye eieren som får tilsendt både regningen og purregebyret. Pass på å sjekke med selgeren om årsavgiften er betalt, gjerne med et skriftlig bevis.

EU-kontrollen

Dagens biler skal gjennom EU-kontroll hvert andre år for biler over 5 år. Måten man finner ut når bilen skal gjennomføre EU-kontroll er å finne ut hvilket år den er registrert. Det siste tallet i registreringsnummeret angir hvilken måned EU-kontrollen skal foretas. Er man usikker er det bare å bruke denne siden fra Vegvesen.

Endelig finner man bruktbilen med stor B. Alt virker til å være i orden med papirer og man kan gjøre et godt bruktbilkjøp. Men før man tar den endelige beslutningen bør man få be om å prøvekjøre bilen.

Når man prøvekjører bilen, skal man sjekke en del ting. Følger utstyret med, det som har blitt oppgitt i annonsen. Hvordan er det med rust. Ta en skikkelig sjekk under og i kanalen på siden. Dersom man ikke kommer til under, kan man få den opp på en bukk. Stemmer det at kilometerstanden er det som er oppgitt. Sjekk bremsene. Sjekk om bilen kjører rett eller om den skjeler til en side. Når en bil har gått en stund, kan man ikke forvente å få en ubrukt bil, men den skal ikke være en risiko å kjøre eller en fare for omgivelsene. En NAF-test kan avgjøre dette for deg.

Dette er de beste tipsene du trenger for å gjøre et godt bruktbilkjøp. Biler i alle størrelser og varianter venter der ute på en ny eier. Og akkurat denne kan bli din. Godt bruktbilkjøp!