Bilpleie

En bil som blir stelt med en gang i blant og vedlikeholdt godt er en fornøyd bil. Det er ikke nok å vaske frontruta når du er på bensinstasjonen, men den trenger også en skikkelig kattevask nå og da. Så om du trenger noen tips til hvordan bilpleien bør gjøre, her kommer forslagene som får naboen til å snu seg i misunnelse!

Det er viktig når man har en ny bil, å jobbe jevnlig med bilen. Jo mer man steller med den, jo lenger holdes bilen vedlike.

Bilens lakk

Når man skal shine bilen, er det viktig å ikke gå for fort fram. Man må først vaske bilen grundig, men selv da er det ikke bare å begynne med polish. Fjerne nupper i lakken som gjerne er svevestøv, insekts-rester, asfaltflekker eller annen småstein, med vindusvask fra Sonax og en clay-svamp. Bruk korte, raske bevegelser slik at du kommer skikkelig inn i lakken. Dette er et nøysomt arbeid, men som gjør lakken 100% bedre enn om man hopper over dette steget. Bruk en tørr fiberklut til å tørke av og du vil kjenne forskjellen umiddelbart.

Håndpolering av bilen er bra, men har du en maskin, går arbeidet mye fortere og resultatet blir perfekt. Bruk sirkelbevegelser slik at man overlapper alle områdene. Man trenger ikke bruke hele flaska med polish, men vær nøye. Etterpå er det bare å bruke en fiberklut å tørke av det tynne laget.

Hjul, hjulbuer og felger

Ikke noe er viktigere enn gode dekk. Sørg for at det alltid er godkjent mønsterdybde i dekkene. Men også hjulbuene får en hard medfart gjennom året. Veier med salt og mye slaps, så bruk avfetting rundt om hele hjulbuen. Dette er kjekt å gjøre ved dekkskift. Spray rikelig på. Bruk en spray, for eksempel ”Citrus Wash and Gloss” fra Chemical Guys. Spray på rikelig. Vask av med vannslangen etter et par minutter.

Til felgene trenger man Extreme felgvask og ArmorAll Shield, og noen felgbørster fra Turtle Wax, for å få det rent. Extreme vask gjør felgene rene, mens ArmorAll Shield beskytter felgene i ettertid og holder dem renere lengre. La felgene tørke godt før man legger på denne.

Vinduene

Vask vinduene til slutt, men Autoglym Fastglas og mikrofiberklut. Det holder med et par sprut, først på innsiden, så på utsiden. Husk å rulle ned vinduet litt etterpå slik at du får med kanten. Bedre resultat får man ikke. Et tips til frontruta på innsiden, er å bruke en håndholdt pad, som man holder motsatt. Da er det bare å sprute på vindusvask og vaske helt ned til kanten. Til slutt bruker man en glasspolish, slik at ruta får et beskyttende lag. Bruk en applikator uten mikrofiber, og legg på et meget tynt lag. La det stå i fem minutter og tørk av med en mikrofiberklut. Det er nesten så man ikke ser vinduene lenger. Det vil dannes mindre dugg på innsiden til og med.

Nå har man en bil som skinner fra topp til tå! Skal man få bilen til å male som en katt, må man også passe på å skifte olje, bytte filter og ta de jevnlige kontrollene. Det er da man har skikkelig bilpleie!

Produktene som er nevnt kan man få på de fleste bensinstasjoner eller forhandlere som for eksempel Mekonomen eller Biltema.