Billån – gode tips til bilfinansiering

Det er mye som skjer i den finansielle verden i disse dager. Gjeldsgraden for norske husholdninger er skyhøy, banker forbereder seg på overgang til kryptovaluta og flere og flere finner nye måter å finansiere større kjøp på. Enten det er til hus og hytte eller en ny bil som de fleste trenger i dag. Skal man velge en ny bil, skal man lease eller hvordan var det med disse el-bilene som alle snakker om.

Men det er noen faktorer som gjør det mye enklere og romslig å få tak i seg drømmebilen. Det er disse faktorene vi skal se på i denne artikkelen.

Skaff en liten buffer

En buffer er noe alle husholdninger bør ha, i tilfelle en uforutsett utgift skulle dukke opp. Og dersom du lurer på det, ja en uforutsett hendelse skjer akkurat når du trenger det minst. Det finnes nesten ingen unntak. Man kan nevne i fleng, vaskemaskinen ryker, du har vært til tannlegen og regningen ble femsifret eller det renner vann fra taket. Hva skal man gjøre uten en buffer eller penger på bok. Det samme gjelder når du skal anskaffe deg bil. Ikke bare får du kjøpt en dyrere og ikke minst sikrere bil, du får også bedre lånevilkår.

Sammenligne billån

Er man usikker på hvilket billån som er best, kan man sammenligne billån. Det kan være smart å sjekke om er det er en uavhengig aktør som sammenligner for deg, men ellers vil man få opp en flott oversikt over de forskjellige bankene. Norskkreditt.no er en av de beste metodene å sammenligne billån på. De har gjort det enkelt å plukke ut det beste lånet. Når man trykker på lenken, er det bare å begynne å fylle ut informasjonen banken trenger for å innvilge lånet til nettopp deg.

Ting man må finne ut av er:

  • Etableringsgebyr
  • Lånerente
  • Effektiv rente
  • Hvor mye man får låne
  • Løpetid
  • Terminbeløp

Terminbeløp og etableringsgebyr er ekstrakostnader som kan utgjøre store beløp over flere år. Det er viktig å låne billånet over så kort tid som mulig, men slik at lånet blir overkommelig med de månedlige inntektene og utgiftene man ellers har. En bank som er i vinden og som ordner alt for deg på internett er NorskKreditt. Her blir du henvist til bankene med de beste vilkårene, og får ikke minst masse informasjon som er nyttig for deg som forbruker.

Ikke forhast deg

Selv om girkassa røk i dag, og du trenger bil i hverdagen, både til pendling og henting i barnehage, så ikke få panikk. Sjekk mulighetene, kanskje kan man låne en bil av en i familien eller bekjent, eller har man forsikring som gjør at man får en bil mens man skaffer seg ny. Alle ting har en løsning, og det er nå man skal ta et stort valg om en ny bil til familien. Tenk ut om du trenger en SUV eller om man kan nøye seg med en mindre bil før vinteren setter inn for fullt.