Bilforsikring

Det handler om å forsikre seg mot skader som kan koste mange hundretusen kroner og kanskje mer. Å kjøre bil kan være en risiko både for helse, men også for bankkontoen. Det er fordi det er forbundet risiko ved fart og uforutsette hendelser i trafikken som i de fleste sammenhenger skyldes menneskelig svikt eller værmessige forhold. Teknisk svikt er også en faktor som gjør at alle må skrive en eller annen form for bilforsikring.

Forsikringene kan deles opp i fire forskjellige kategorier:

  • Ansvarsforsikring
  • Delkasko
  • Kasko
  • Superkasko

Ansvarsforsikringen er den billigste av bilforsikringene, og dekker skader på omgivelsene. Før man henter den nye må denne forsikringen være på plass.

Delkaskoen er litt dyrere, men dekker flere ting enn kun skade på omgivelser. I tillegg vil man også kunne få veihjelp og skader på egen bil mot en egenandel.

Kaskoforsikringen skrives gjerne på helt nye biler og omfatter skader på egen bil. Dersom man er riktig uheldig kan en kollisjon gjøre at bilen må vrakes, og da er det synd å ikke ha kaskoforsikringen i orden. Det er likevel ikke pålagt for bileiere å ha denne forsikringen.

Velger man å kjøpe en superforsikring, vil man få gratis leiebil dersom uhellet skulle være ute. Denne bilforsikringen er mye dyrere enn de andre og skal sørge for at folk som har dyre biler ikke mister muligheten til å få tilbake en erstatning dersom man skulle komme ut for en ulykke.

Så hvilket forsikringsselskap skal man bruke når man skal velge forsikring til bil? Det er et mylder av selskaper og forskjellige bilforsikringer. Det som er klart er at man må tenke smart når det gjelder hva man velger. Hadde det ikke stått på penger, kunne man ha hatt så mange bilforsikringer man ville, og fått utbetaling fra flere selskaper samtidig. Dette gjelder dog kun dersom man får livsvarige mén.

Det finnes mange forsikringsselskap, i dag er mange av dem knyttet direkte til banken, slik at det er vanskelig å velge noe annet dersom man har en bestemt bank. I tillegg kan man få forsikring gjennom NAF dersom man skriver et medlemskap.

Det kan fort gå surr i hva man skal velge, så derfor er det et klart råd å bruke en sammenligningstjeneste som forsikre.no eller penger.no. Ved å taste inn de forskjellige spesifikasjonene, finner man fort ut hva som lønner seg dersom man ser forsikring, banktjenester, lån også videre helt isolert. Når man har fått opp en pris på en forsikring, kan man eventuelt ta dette opp med sitt nåværende forsikringsselskap, og dermed presse prisen ned. Hvis de ikke går med på det, kan man si at man vil avslutte avtalen. Dette er et godt tips for dem som vil ha lavere utgifter til forsikring, uansett om det er på hus, hytte eller bil.

Skaffer man seg bil, kan man med en gang begynne å tenke på hvordan bilholdet skal bli rimeligst mulig. Det er svært sjelden noe å tjene på biler, så det er å regne som et tapsprosjekt. Derfor er det greit å vite at man likevel kjører trygt med den aller beste bilforsikringen, nettopp for deg!